Младоците на "Юнайтед" препънаха гонещия титлата "Арсенал"

"Манчестър Юнайтед" победи третия в класирането "Арсенал" с 3:2 с отбор, изпълнен с играчи до 18-годишна възраст, след като редица контузии сполетяха множество от титулярите. С младежи като , Гийермо Варела, Тимъти Фосу-Менса, Джеймс Уиър, "червените дяволи" успяха да зашеметят гонещия титлата отбор, воден от Арсен Венгер. След загубата от "Барселона" (0:2), "артилеристите" за поредна година влизат в слаб период в началото на пролетта. 

Рашфорд даде аванс на своя отбор, като простреля Петер Чех два пъти в рамките на само няколко минути. В 29-ата минутa Рашфорд наниза първия гол в срещата, след като защитникът на "топчиите" Паулища не успя да изчисти при центриране на Ерера по десния фланг. Три минути по-късно Варела изкара с глава топка от аутлинията, Лингард овладя и след точно центриране намери отново Рашфорд, който прати коженото кълбо в долния десен ъгъл на Чех. За гостите Уелбек отбеляза с глава в края на полувремето след центриране от пряк свободен удар на Месут Йозил. 

"Юнайтед" върна аванса си от два гола през 65-ата, след като дебютантът Рашфорд асистира на Андер Ерера. Ударът на Ерера срещна Лоран Косчелни и се получи рикошет , който изненада стража на Арсенал. Играчите и на двата отбора поддържаха темпото на играта високо. Месут Йозил отбеляза втория гол за отбора си. От близко разстояние вкара от воле във вратата на Давид де Хеа, при разбъркване на защитата. В края на двубоя, "артилеристите" се помъчиха да упражнят преса в наказателното поле на Де Хеа, но не успяха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят