Искат "Оскар" за Ван Гаал

Луис ван Гаал заслужава "Оскар" за главна мъжка роля!

Няколко часа преди Леонардо ди Каприо да вземе статуетката артистичното падане по гръб на холандеца в дербито "Манчестър Юнайтед" - "Арсенал" (3:2) обиколи света. В социалните мрежи колажите са всевъзможни. Падналият Ван Гаал може дори да се види пред жрица на любовта, танцуваща на пилон. Друг колаж показва как треньорът препъва бившата звезда на "Ливърпул" Стивън Джерард или как е паднал, бягайки от огромен мечок. Също и как е повален на земята от полицаи в акция. За Ван Гаал това не е първата "пиеса". Преди години в "Аякс" той бе наречен Каратиста, защото се израдва на гол с удар от кунг фу.

Причина за шокиращата реакция сега бе падане на Алексис Санчес от "Арсенал". "Прекалих - призна Ван Гаал след мача. - Постъпката ми не бе добра за съдиите. Но прекалено много ме критикувате, че седя на пейката. Сега станах и пак ме критикувате. Извинявам се на съдиите. Направих го и в съблекалнята на играчите."

Докато светът се смее на Ван Гаал, то феновете на "Юнайтед" се радвад на Маркъс Рашфорд. Вестник "Манчестър Ивнинг Нюз" дори предполага, че 18-годишният нападател може да сложи край на кариерата на Уейн Руни на "Олд Трафорд". За 4 дни Рашфорд вкара 4 гола, а капитанът се лекува от поредна контузия. Отдавна не е в добра форма. Най-накрая и Мемфис Депай изригна в двата мача с отлична игра, показвайки, че 25-те милиона паунда за него през лятото може и да не са хвърлени на вятъра. Другият дебютирал юноша - Тимъти Фосу-Менса, е 31-ият играч, използван от "червените дяволи" през сезона. А при холандеца за първи път играха 14 момчета от академията.

"Ван Гаал няма да предостави без бой поста си на Жозе Моуриньо", пише пък в. "Дейли Мейл".

А легендарният нападател Алън Шийрър нападна Арсен Венгер, който отново е на път да се размине с титлата. "Така и не разбрахме какъв е Тио Уолкът - каза великият голмайстор. - Централен напател ли е? Крило ли е? Титуляр ли е дори?"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят