Само сър Алекс и Моуриньо са по-добри от Пелегрини

Единствено сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо имат по-добър процент на спечелени мачове от Мануел Пелегрини, който вдигна купата на лигата с "Манчестър Сити". Въпреки това чилиецът ще бъде освободен в края на сезона, за да дойде Пеп Гуардиола.

Още в първия си сезон Пелегрини спечели купата на лигата и титлата, а до края на този сезон още е в битката за Шампионската лига и за №1 в Англия. Процентът му на победи е 63,7 (от 102 мача в елита). Моуриньо е първи с 66 % (212 двубоя), а Фъргюсън има 62,2 % (810).

Пелегрини е трети след двамата и в още една статистика - по спечелени точки на мач. Чилиецът има 2,08, Фъргюсън е с 2,16, а Жозе - с 2,19 т.

Юрген Клоп, треньорът на "Ливърпул", призна, че се чувства като паднал в тоалетна след загубата с дузпи от "Сити". "Гражданите" бяха по-добри във финала, завършил 1:1 след 120 минути. Аржентинският вратар Вили Кабалеро, играл вместо титуляра Джо Харт, спаси 3 от дузпите. Само германският национал Емре Джан му вкара. А решителния удар бе на Яя Туре, който си тръгва от "Сити" в края на сезона заради стар конфликт с Гуардиола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят