14-хилядна зала посреща борците ни за Евро 2016

14-хилядната зала „Арена Рига” ще посрещне борците ни за европейското следващата седмица. Схватките ще са на 3 тепиха. В свободния стил при мъжете България ще бъде с пълен състав, а при жените след отказа на Станка Златева вакантна ще е само тежката категория. „Имаме едно момиче, което готвим при 75-килограмовите - заяви старши треньорът Серафим Бързаков. - Тя е още девойка и не е готова да се бори при жените. Но виждаме в нея потенциал.”


За разлика от немалко отбори, стратегията на България е да заложи в повечето категории на най-добрите си състезатели. Световната вицешампионка Тайбе Юсеин, която е с квота за олимпиадата, ще се бори в нейната си категория до 63 кг. При най-леките до 48 кг ще излезе №1 в света при девойките Елица Янкова, а при 55-килограмовите Евелина Николова, спечелила 3 медала от големи първенства през 2015-а.


Мъжете тръгват с пълен състав. Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион за 2013-а, ще излезе в неолимпийската категория до 61 кг, а в олимпийската 57 кг ще се бори Георги Вангелов. „След европейското ще решим кой ще участва на олимпийските квалификации - заяви старши треньорът Валентин Райчев. - Не изключвам от сметките и опитния Радослав Великов, който се готви в Якутия.”
В състава са още двама призьори от европейски първенства - Любен Илиев (125 кг) и Мирослав Киров (74 кг). При 65-килограмовите ще стартира Филип Новачков, а неговият по-малък брат Борислав ще акцентира на подготовката си за олимпийските квалификации.


Първата ни група тръгва за Рига в неделя, а схватките започват на 8 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт