Миланов: Спокойно, няма да ми режат крака

Георги Миланов се е разминал с тежка контузия, показаха медицинските изследвания. Българският национал е бил прегледан 12 часа след като бе изнесен на носилка и сменен принудително още във 22-рата минута при гостуването на неговия отбор „Грасхопър“ срещу „Вадуц“ (1:1) в швейцарското първенство. Това бе втори мач за Футболист №1 на България за 2012-а с екипа на тима от Цюрих, където играе като преотстъпен от ЦСКА (Москва).

„Попаднах сякаш не в клиника, а в някакъв космически център - довери Миланов за „Труд“. - Лекарят на нашия тим е съдружник там. Прегледаха ме с ултрамодерна техника и се произнесоха, че имам частично разкъсване на връзки на глезена. До два дни ще се реши къде ще мине възстановяването. И да ви споделя, че съм разочарован от някои прибързани информации в България - писаха, че едва ли не предстои да ми режат крака.“

Лекарите са поставили лангета на контузения глезен и са насрочили възстановяване с точна програма с процедури за всеки ден.

„В първите 20 минути Георги е бил ударен три пъти и след последния сблъсък е почувствал силна болка“, коментира неговият мениджър Мирчо Димитров.

Треньорът Пиерлуджи Тами възнегодува срещу лошия терен, на който се игра двубоят между „Грасхопър“ и „Вадуц“. „На тези условия беше много трудно да се покаже добър футбол, всичко мина в борба и дълги топки“, коментира наставникът на Миланов.

Отборът на българския национал е на второ място в класирането с 2 точки повече от третия „Йънг Бойс“, но и с 15 точки по-малко от първия „Базел“.

Коментари

Задължително поле