Синът на шефа на ДАНС издъхнал с екстази в джоба

Синът на шефа на ДАНС Димитър Георгиев - Юлиян (20 г.), носил няколко таблетки екстази в джобовете си, когато мотоциклетът му „Ямаха“ се сблъскал с мерцедес и той загина. Това става ясно от експертиза, приета от Софийския градски съд.

За смъртта на Юлиян отговаря собственикът на веригата пицарии „Виктория“ Георги Илиев. Катастрофата стана на 2 април 2014 г. на столичния бул. „Симеоновско шосе“ при ляв завой на разклона за Ловния парк.

По-рано вещи лица установиха, че мотористът пушил марихуана преди инцидента, тъй като в кръвта и урината му имало следи от наркотика. Вчера психолози потвърдиха, че това повлияло на нервната система на младежа, докато карал ямахата. „Може и да не е пушил, а да е стоял на затворено, където се е пушило канабис и той да е вдишвал от изпаренията“, допуснаха експертите.

Автотехници уточниха, че по време на сблъсъка Илиев завивал с 35 км/ч, а не с 10 км/ч, както твърдяха по-рано. Юлиян карал със 120 км/ч. Експертите заявиха, че той би избегнал удара, ако се е движил с 23 км/ч.

Съдия Евелина Папазян отправи повторно запитване към Столичната община да съобщи каква е максималната скорост за движение на бул. „Симеоновско шосе“. Вчера оттам бяха изпратили неясни данни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право