4-годишно момиченце е жертвата, чиято глава разнасяла жената в Москва

4-годишно момиченце на име Настя М. е детето, чиято глава разнасяше днес в Москва узбекистанката Гюлчехра Бобокулова, съобщава lifenews.ru, цитиран от "Блиц". 38-годишната мигрантка е работила нелегално като детегледачка, обясни говорител на Федералната миграционна служба на Русия.

Бобокулова беше забелязана край метростанция „Октябрьское поле”. Тя носела отрязана глава на дете и крещяла „Аллах Акбар”. Заплашвала и че ще се самовзриви. Жената била арестувана от полицаи.

Узбекистанката пристигнала в руската столица в края на януари. Тя се води на отчет в един от районите на града. Заявила, че целта на пристигането й е да си намери работа. За това, че е започнала да работи като детегледачка, не е постъпила информация в имиграционната служба.

„След като изчакала родителите да излязат, заедно с по-голямото си дете, тя убила детето по неизвестна причина, подпалила апартамента и избягала”, обяснили разследващи, цитирани от руски медии.

Тленните останки на дете на 3-4-годишна възраст са открити в апартамент наблизо. Името й – Настя, било съобщено от родителите на полицията. Убийството е извършено на ул. „Народного Ополчения”.

Силите за сигурност започнали незабавно претърсване на района за взривни устройства, тъй като според очевидци узбекистанката заплашвала с експлозия. Те разказват, че полицаи я спрели за проверка на документите до метрото, при което тя извадила отрязаната глава от торбата си и започнала да крещи, че ще се взриви. При претърсването у нея не са открити никакви експлозиви. По ръцете й, обаче, били открити следи от азотосъдържащи вещества, които биха могли да бъдат използвани за направата на бомба. Предполага се, че тя може да е имала досег с тях апартамента, където убила малката Настя.

Пред полицията Бобокулова заявила, че била разстроена, защото имала проблеми със съпруга си. Направена й е съдебнопсихиатрична експертиза. Съпругът вече се разпитва. Предполага се, че Гюлчехра може да е била под въздействието на леки наркотици.

„Имаше много хора, те тичаха и крещяха „терористична атака”, разказа московчанка, видяла жената и отрязаната глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят