Лукарски сигурен: Цените на горивата ще паднат

Очаквам цените на горивата да паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на брифинг след подписването на споразумение с Европейската комисия (ЕК), Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за новата Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ (ОПИМСП) – 2014-2020 година.

Относно проверките на Комисията за защита на конкуренцията Лукарски заяви: "Знаете тяхното становище. То вече не е процедура. Надявам се това, което се случва отдавна, да продължи да се случва и сега. Не само поради този факт, а най-вече поради факта, че на международните пазари цената продължава да пада. Очаквам и съм сигурен, че цените на горива ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда."

Понеже ефектът от гръцката блокада е върху цялата икономика, ще търсим съответните процедури, включително и по съдебен ред по отношение на гръцката държава и на гръцките фермери, допълни икономическият министър.

Според него спрените наскоро обществени поръчки, ще дадат по-голяма яснота и прозрачност по отношение на самите тях.

"Сигурен съм, че при провеждането на обществените поръчки по новия закон, ще имаме много по-голяма сигурност и не бихме могли да говорим за несигурна икономическа среда, даже напротив”, коментира още Лукарски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес