Глобиха мобилен оператор в Русе за начислен трафик

Съдебната палата в Русе. Снимка: Николай Каламов

Комисията за защита на потребителите /КЗП/ глоби 1000 лв. мобилен оператор за начислен трафик на клиент в Русе. Районият съд потвърди наказателното й постановление, а решението му може да се обжалва пред Административния съд в крайдунавския град.

Г.Г. активирал онлайн допълнителен пакет към сключения договор за доставка на 500 мегабайта интернет и след няколко месеца подал заявление, че се отказва от услугата. Операторът го потвърдил, но му начислил към месечната сметка 38,39 лв. без ДДС за деактивирания интернет. Клиентът подал жалба в комисията и случаят стигнал до съда.

"Предоставената услуга не е била включена нито в договора, сключен между търговеца и потребителя, нито в приложението към него", посочват магистратите. Потребителят не я е поискал изрично и мобилният оператор е нарушил контракта.

Това не е първият случай на санкциониран мобилен оператор в крайдунавския град. М.г. КЗП осъди доставчик на телекомуникационна компания да плати 2000 лв. за отказана рекламация на клиент, който искал да му ремонтират закупения GSM. "Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие в рамките на един месец след рекламацията", напомнят магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес