След дузпи Стоилов изпусна 11-ата си купа

Станимир Стоилов изпусна да спечели 11-а купа в своята 12-годишна треньорска кариера. Шампионът „Астана”, воден от българския специалист, отстъпи с дузпи на „Кайрат” за Суперкупата на Казахстан - 3:5 след 0:0 в редовното време и продълженията. Мъри има 6 трофея с „Левски”, един с „Литекс” и три с настоящия си клуб.

Стартовият мач за сезона се игра на „Астана арена” пред 14 000 зрители, което е много за местните стандарти. Домакините държаха инициативата, атакуваха повече, но за 120 минути отправиха два удара в рамката на вратата срещу само един на съперника.

При дузпите „Кайрат” имаше два „мачбола” след два пропуска на отбора на Стоилов още в началната петица удари, но не успя. Двата отбора вкараха при шестите шутове, когато за гостите заби украинецът Анатолий Тимошчук. Бившият халф на „Байерн” и „Зенит” ще навърши 37 г. на 30 март и издържа цял мач на терена. После Серикжан Мужиков не сполучи, а Лукаш Тесяк отбеляза победно. Вратарите Ненад Ерич (”Астана”) и Владимир Плотников (”Кайрат”) спасиха по две дузпи.

„Имахме шансове, но не можахме да покажем добра игра в атака - коментира Стоилов. - Дузпите са лотария. Повече ме безпокои, че при такова преимущество не успяхме да вкараме гол. Неслучайно говоря, че ни трябва усилване на атаката с още качествени изпълнители.”

Дебют като треньор на „Кайрат” направи руснакът Александър Бородюк. Вицешампионът чака подпис със звезден негов сънародник за нападението - Андрей Аршавин, бивш футболист на „Арсенал”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ