Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Скочиха цените на такситата във Варна

Цените на такситата във Варна скочиха на 0,75 лв. на километър за дневна тарифа и 0,85 лв. за нощна след решение на Общинския съвет. Това ще бъдат минималните тарифи за таксиметров превоз, а максималните ще станат съответно 2 и 3 лв.

Повишаването на цените, които досега бяха съответно 0,60 и 0,65 лв. за изминат километър беше подкрепено от 33 съветници, против гласуваха 5, а 6 се въздържаха, предаде „Дарик“.

Григор Григоров от „Реформатори и патриоти“ обясни, че намесването на Общинския съвет в един чисто икономически спор е недопустимо.

„Защо ние трябва да вдигаме минималната цена? Вместо да аплодираме пазарния подход на някои централи, ние защитаваме картел“, заяви той и предложи минималният праг за таксиметров превоз да стане 0,50 лв.

Идеята беше посрещната бурно от таксиметровите шофьори, които обосноваха искането за вдигане на цените с многото разходи, които имат. По техни думи горивото е най-малкият компонент при формиране на цената, а себестойността на услугата е по-висока от определената от работна група цена 0,75 лв.

Да се изработи методика, по която да се формират цените на таксиметровия превоз и да се промени наредбата поиска Христо Атанасов. Той посочи, че в момента се взема временно решение, но процесът ще има своето развитие. В крайна сметка съветниците отхвърлиха предложението на Григоров да се намалят още цените и гласуваха да се върнат предишните минимални прагове от 0,75 и 0,85 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.