Българските училища на о. Крит затварят за две седмици заради коронавируса, дипломатите отлагат приемите за 3-ти март

Гърция е спряла 4000 мигранти на границата с Турция (ВИДЕО) Около 18 000 бежанци са тръгнали към Европа, предупреди Ердоган

Зрелищен провал за феминисткия екшън „Хищни птици” Марго Роби не успя да спаси филма

Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Борисов: На 85 % е готово кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград

Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

МВФ: Задава се нов срив в световната икономика

За нарастващ риск от икономическа криза в света предупреждават от Международния валутен фонд (МВФ), съветвайки да се предприемат незабавни мерки за стимулиране на търсенето, пише Financial Times.

Първият зам.-директор на фонда Дейвид Липтън заяви по време на сесия на Националната асоциация за бизнес икономика (National Association for Business Economics, NABE), че глобалната икономика се намира в „действително много трудна ситуация“.

„Сега е моментът да се подкрепи икономическата активност и да се осигури по-стабилна позиция на световната икономика“, коментира Липтън. Според него световните политики трябва да предприемат незабавни действия в отговор на забавянето на икономическия растеж и на новите заплахи, породени от колебанията на стоковите и финансовите пазари.

Резкият спад в глобалните капиталови потоци и търговията през последната година са сред водещите фактори, които объркват икономиката.

„Особени опасения възникват във финансовите пазари, чувство, че „властите на много страни почти изчерпаха възможността да предприемат необходимите мерки, или са загубили необходимата решимост за изпълнението им,“ добави още той.

МВФ вече обяви, че вижда сигнали за допълнително отслабване на глобалното икономическо възстановяване и през април може да понижи прогнозата си за растеж на световния БВП за 2016 г., която в момента е 3,4%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.