Герой на Русия стана зам.-областен управител на Хасково

Валентин Ангелов

Бившият шеф на пожарната в Свиленград - комисар Валентин Ангелов, стана зам.-областен управител на Хасково. Той е с 33-годишен стаж като огнеборец. Почетен гражданин е на Свиленград.

От 1992-а до м.г. комисар Ангелов бе началник на РСПБЗН в пограничния град. През този период неведнъж е изпълнявал тежки професионални задачи и е организирал гасенето на големи пожари, преминали по терени от хиляди декари. Ангелов ръководеше спасителните операции при голямото наводнение от февруари 2012 г. Тогава бяха евакуирани много свиленградчани, а на помощ се притекоха водолази и огнеборци от други краища на страната. След овладяването на бедствието лично директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов му предложи да стане зам.-шеф на главната дирекция, но той отказа високия пост. Мотивът на Ангелов тогава бе, че всеки камък си тежи на мястото. За проявената съобразителност при спасителните операции той бе награден с "Почетен знак на МВР III степен".

През 2010-а г. свиленградчанинът ръководеше отряда от 95 български доброволци, изпратени на помощ повреме на големите пожари край Москва. За проявения висок професионализъм Валентин Ангелов получи най-високото руско отличие - орден "За храброст". Връчи му го лично тогавашният президент на Русия Димитрий Медведев.

В областната администрация на Хасково Ангелов ще отговаря за секторите отбрана и сигурност, транспорт, здравеопазване и туризъм, икономика, енергетика, земеделие и гори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия