Шарън Стоун - Sex легенда

Преди два дни актрисата, активистка, будистка и абсурдно атрактивна емблема на екранната сексуалност Шарън Стоун навърши 58 години. Тя е в безобразно добра физическа форма и направи последната си гола фотосесия преди броени месеци. Стоун не е имала голям хит от години, но в момента е ангажирана с 4 широкоекранни проекта, които трябва да излязат до края на 2016-а.

Шарън Стоун се нуждае от нова сериозна и успешна роля, която да напомни на зрителите за нейния автентичен драматичен талант и широк емоционален диапазон. До известна степен тя е жертва на стереотипа за моделката, станала актриса. За мнозина Стоун е просто изящно украшение за първокласни филми без сериозен изпълнителски потенциал. Това обаче е груба грешка. Шарън Стоун е олицетворение на идеята за едновременно чувствена и могъща женска сексуалност, но не по някакъв вулгарен и просташки начин. Тя не е секс бомба, въпреки че сексът е централен мотив в нейното творчество. Онова вече митично кръстосване на краката по време на разпита в „Първичен инстинкт“ я превърна в световна звезда и плътски копнеж за милиони, но ограничи избора и на роли до жанра на еротичните трилъри.

В средата на 90-те години на миналия век Мартин Скорсезе я изкара от жанровия калъп, като й предложи роля в своя мафиотски magnum opus “Казино“. Тук Шарън Стоун доказа своя актьорски талант. Тя изигра ролята на измамницата от Лас Вегас Джинджър с великолепна комбинация от сексуална сугестия и усет за трагичността на образа. Номинацията за „Оскар“ беше заслужена, но фактът, че не спечели, е брутална несправедливост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура