Ненчев: Ще имаме 12 МиГ-а до края на годината

Поне 12 изправни изтребители МиГ – 29 ще имат до края на годината българските Вoенновъздушни сили, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в авиобаза „Граф Иганитево“ по време на днешния празник по повод на 65 години от създаването й.

Още два ремонтирани двигателя за МиГ-29 се очакват до края на май , с което работещите изтребители стават общо 4. Това стана възможно след финализирането на преговорите с полската страна за регулярни доставки, техническо обслужване и постоянна логистична поддръжка на двигателите, добави министърът. В решаваща фаза са разговорите за избор на нов изтребител за ВВС като вариантите са с фирмите Gripen, Eurofighter, и F-16 съобщи той.

Финален срок за това обаче не е поставян, тъй като има много технически подробности за доуточняване, каза от своя страна началникът на отбраната генерaл-лейтенант Константин Попов. Военният министър повтори,че ще бъде абсолютно безкомпромисен в ревизията на обществените поръчки в сферaта на армията и те ще бъдат незабавно спирани, дори и при най- малка сянка на съмнение. Първата блокирана от тях вече е за доставката на храна за армията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини