Цветанов: Списъкът с кадри на ДСБ е само началото, казахме истината за това, което прави Радан Кънев

"В оповестения вчера списък от ГЕРБ са пропуснати немалко назначения на ДСБ, приемете го като началото.” Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със списъците, които от ГЕРБ изнесоха вчера за назначения на ДСБ, цитиран от Фокус.

Във връзка със заместник-министъра на МВР Цвятко Георгиев, Цветан Цветанов коментира, че той винаги е бил част от ДСБ.

„И тук вече министър Румяна Бъчварова трябва да си прецени дали работи с него чисто професионално добре и оттам нататък да се вземе съответното управленско решение от министър-председателя. Трябва да заложим на професионализма и личностните качества на дадени хора, а тук просто имаше повод да кажем истината за това, което прави Радан Кънев“, коментира Цветанов.

„Вчерашната декларация на ПГ на ГЕРБ е функция на всичко това, което наблюдаваме през последните няколко месеца. Изходът от ситуацията е да се направи една среща на парламентарната група с премиера”, заяви народният представител.

„Министър-председателят ще изрази своята позиция и ви уверявам, че ПГ на ГЕРБ ще застане твърдо зад него. Това са реалностите и ние трябва да назоваваме проблемите с истинските им имена“, коментира Цветанов.

„Няма абсолютно никакъв разнобой между мен и Бойко Борисов. Стига, това го слушам от края на 2008 г. Работим като един силен отбор. Това е силата на ГЕРБ, че всеки си знае мястото и всеки дава всичко от себе си. Винаги трябва да подкрепяме нашия лидер и министър-председател на България”, заяви още той.

„Знаете, че по време на местните избори най-остри, най-хаотични, най-непоследователни в призивите и техните послания, които излизаха бяха Реформаторският блок, по-специално ДСБ“, каза той. По думите му, в цялата кампания ГЕРБ се е старала да е позитивна и градивна. „В тази посока имаше чуваемост и разбиране от почти всички останали политически формации, които имаха своите кандидати или инициативни комитети и местни коалиция.”

На въпрос дали е разочарован от премиера, който държи министрите на отбраната и здравеопазването да останат на постовете си, Цветанов отговори: „Структурата и персоналният състав на Министерски съвет винаги е в правомощия на министър-председателя. А по стечение на обстоятелствата министър-председателят е лидер на ПП ГЕРБ. Знаете, че във вота на недоверие, който беше по тема здравеопазване, много ясно заявих - "Подкрепяме министър-председателя във всяко негово решение. Това е негово решение и ние ще се съобразим с него.“

Цветанов уточни, че няма как да са заедно с партии, с които управляват и формират парламентарно мнозинство, но в същото време партиите в тези парламентарни групи имат опозиционен характер. По думите му, това абсолютно не кореспондира с призива на ЕНП.

„На всички асамблеи и форуми, на които съм присъствал на ЕНП, призивът е бил винаги да се работи единно за защитаване на националните и европейските интереси. В тази посока смятам, че ние винаги сме били последователни“, посочи Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика