Роднини на циганина, нападнал униформени в Асеновград: Полицаите нахлуха като терористи

Кадър: bTV

След като деветима роми на възраст от 22 до 49 години бяха задържани в петък вечерта в Асеновград за нападение над полицаи с лопати, вили и дървени летви, техни роднини извадиха друга версия.

По думите им маскирани жандармеристи нахлули след полунощ в жилището и изпочупили битовата техника и външните прозорци. Нанесли побой на роднините на единия от задържаните впоследствие - Михаил Джамбазов, известен в гетото с името Емрал, без да се интересуват кой от тях е невинен и кой виновен.

„Да видиш какво бягане, какво нещо! И веднага почнаха да чупят", каза Красимира Чапакова, леля на арестувания Емрал пред bTV.

„Бутнаха ме на земята! Ръката ми счупиха, краката ми – в кръв!", заяви и майката на Джамбазов – Вера.

„Нямат право така да правят! То ние от терористите се страхуваме, терористите са те! Аз луда станах. Имам високо кръвно. Не мога да дишам!", оплака се още Чапакова.

Според прокуратурата при извършване на полицейската проверка двама от пътуващите в каруците - Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов, проявили агресия към служителите на реда. Шекерджи се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката, а Джамбазов ударил с лопата в главата другия полицай.

При задържането на Михаил Джамбазов в дома му той се барикадирал и замервал жандармеристите с различни предмети, включително и нож. Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов са задържани в ареста за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право