Дават на съд главен счетоводител за телефонни измами за 20 бона

Главен счетоводител ще бъде изправен пред съда за извършени четири телефонни измами за 20 000 лева.

Районната прокуратура в Генерал Тошево е внесла обвинителния акт срещу 48-годишния Веселин Р. от Балчик за извършеното престъпление от 16 до 24 януари т.г. Два дни по-късно белезниците щракнали на ръцете му, наложена му е най-тежката мярка "задържане под стража" и вече е приведен във Варненския затвор, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Телефонният измамник е задържан, след като излъгал две възрастни жени от Генерал Тошево и те му предали общо 15 500 лв. В единия случай се представил за племенник на една от жертвите, като й поискал 8500 лева, които му трябвали на живот и смърт. В другия случай влязла в сила схемата, която използвал и в други телефонни обаждания, за освобождаване на колет от чужбина, което струвало 7000 лв.

Бдителен съсед на едната от пострадалите жени се усъмнил и записал личните му данни при предаване на парите, което довело до задържането му. В хода на разследването са били намерени доказателства и за още две телефонни измами. Самият Веселин Р. бил изпращан от "работодателя си Орлин Ангелов" да прибира парите , както обяснил пред разследващите, но такова лице не е било открито. След това предавал парите на различни места- автогарата във Велико Търново, гарата в Павликени и т.н на непознати мъже, като задържал хонорар за себе си от 400 лв. за всяка измама. Дали е част от цяла престъпна мрежа, тепърва ще се установява.

При разпитите обвиняемият казал, че бил нает по обява за работа по добрички сайт от брокерска фирма заради 18-годишния си стаж като главен счетоводител в различни държавни и частни предприятия. По време на измамите е бил безработен. Преди това е бил главен счетоводител в Горското в Силистра, в млекопреработвателна компания, в АПК "Двореца" в Балчик, научи от свои източници "Труд".

До приключване на досъдебното производство обвиняемият възстановил само 5040 лв. от взетите 20 бона на пострадалите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право