Осъдиха наш автоджабмазин, пратил нелегално 101 коли в Румъния

Автотърговец бе осъден на затвор условно заради нелегални сделки с коли, при които ощетил община Монтана с над 25 000 лева. Магистратите постановиха и конфискация на 101 автомобил, голяма част от които са в чужина.

Преди три години полицията разкри, че Пламен Панталеев от Монтана купувал и регистрирал на свое име огромно количество моторни превозни средства, за които обаче не платил нито лев данъци в общинската хазна. Според запознати мъжът е бил звено от голяма схема за нелегален износ на коли в Румъния.

Тъй като в северната ни съседка купуването на стари автомобили е забранено, много румънци се сдобиват със западни возила втора ръка в България, регистрират ги на българи и ги шофират отвъд Дунав с пълномощно.

Срещу автоджамбазина започна дело, но Окръжният съд го оправда. Прокуратурата обаче протестира решението и Апелативният съд в София реши, че Панталеев е извършил данъчно престъпление. Търговецът бе осъден на три години затвор условно с 5 години изпитателен срок и конфискация на 101 автомобила. Върховният касационен съд потвърди наказанието и то вече е в сила. Колите са обявени за международно издирване, тъй като повечето са в Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони