Стоянов знаел къде Роналдо бие дузпите

Новият герой на националния отбор Владислав Стоянов е знаел в кой ъгъл ще стреля Кристиано Роналдо от дузпата в приятелския мач Португалия - България 0:1. Нашите поднесоха сензацията на вечерта, а стражът на "Лудогорец" за втори път отчая КР7 от бялата точка след гостуването на "Реал" (Мадрид) в София през есента на 2014 г. в Шампионската лига (1:2). След успеха над португалците самият Стоянов разкри: "Преди двубоя говорих по телефона с Иван Чворович (б.р. - бившия му конкурент за титулярно място в Разград) и му казах, че ако има дузпа, Роналдо ще бие вдясно. Аз се хвърлих точно там и отразих."

Успехът на България разби прогнозите на букмейкърите, за които Португалия беше абсолютен фаворит, а победа на нашите се оценяваше с коефициенти между 1:10 и 1:11. Освен спасената дузпа Стоянов отказа Роналдо и компания при много голови положения. Владо Коев, мениджърът на вратаря, коментира: "С изявите си моят клиент си направи достатъчно голяма реклама. Ще имаме търпение да изчакаме сериозно предложение за чужбина, което да задоволява и Стоянов и „Лудогорец“.“

Суперлативи за героя на мача дойдоха и от шефа на футболния съюз Борислав Михайлов: „Фантастичен Влади Стоянов. Играхме много добре, според качествата на отбора. В дадени момента и късметът ни покри."

За следващата контрола срещу Македония във вторник отпадат Симеон Славчев, който получи комоцио и резервата Кристиян Малинов, който се присъедини към младежкия национален отбор. Междувременно юношенският тим до 17 г. завърши 1:1 като гост срещу Германия в евроквалификация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ