Продават най-големия магазин на Carrefour за 32 млн. лв.

Частeн съдия-изпълнител обяви за продажба най-големия хипермаркет на Carrefour ("Карфур") в България – в Тhe Mall на бул. "Цариградско шосе" в София, предаде "Капитал".

Обектът се предлага заедно с идеални части от мола, паркинга и парцела, върху който се намира комплексът. Наддаването за обектите на длъжника "КМБ България", която е 100% на гръцката Marinopoulos, ще започне от 32.3 млн. лева с ДДС. Оферти ще се подават до 9 май. Депозитът е 3.2 млн. лв.

В пакетa, който се предлага, влизат хипермаркет от 15 008.5 кв.м с търговска част 9000 кв.м, две лаборатории, пет складови помещения, техническо помещение, офиси и други, 9.54% от общите части на мола, една втора идеална част от реално обособена част от подземния паркинг, който е с обща застроена площ 32 252.4 кв.м, 57.26% идеални части от общите части на подземния паркинг заедно с идеални части от правото на строеж и 15.316% идеални части от парцела. При описа на имотите е установено, че във въпросния хипермаркет се намира електрозахранването на целия мол.

Обектът и е най-големият актив на Marinopoulos. Продажбата се налага заради финансовите затруднения на веригата. Ако допреди години магазините Carrefour бяха повече от 20, сега те са 7. Освен свиването на обектите на веригата, регалите са полупразни, сметките - под постоянни запори от доставчици и наемодатели, и срещу която има десетки дела за несъстоятелност.

Редица тежести има върху предлаганите имоти - договорна ипотека от 18.07.2011 г. към Уникредит Булбанк (според информация от Имотния регистър) и 20 възбрани, включително възбраната, заради която с цел обезпечение на вземането на взискателя е обявена продажбата.

Carrefour в Тhe Mall беше открит преди шест години, като по това време беше третият по големина магазин на веригата у нас- след първия в Бургас от март 2009 г. и втория от април 2010 г. в Пловдив. Хипермаркетът предлагаше над 50 000 стоки, а в него работеха 400 души. Тогава българското дружество беше собственост на КМБ, гръцката Marinopoulos притежаваше което 60% от него, а 40% бяха на Carrefour Marinopoulos - съвместна компания между същата група, но с директното присъствие на френската Carrefour. В средата на 2012 г. френската група се оттегли от съдружието. След това КМБ стана изцяло собственост на Marinopoulos, и продължи да държи франчайз правата на Carrefour за България, Албания, Босна, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес