Шампиони омагьосаха леда в София

Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас

Невиждан досега у нас спектакъл на лед с магически постановки изправи на крака над 10 000 зрители в “Арена Армеец” в понеделник вечер, събирайки заедно носителите на общо 3 олимпийски, 13 световни и 13 европейски титли по фигурно пързаляне. В Парада на шампионите повече от два часа и половина зрителите се насладиха на шоу, в което сред звездите бяха и Албена Денкова и Максим Стависки. Те върнаха времето с 10 години назад, показвайки легендарното си “Либертанго”, помогнало за първия им златен медал от световно. В София го изпълниха под живия акомпанимент на цигулката на Васко Василев.

“Много се вълнувам, благодаря, че сте тук и че няма свободно място”, приветства продуцентът и постановчик Иля Авербух. В първата част на шоуто самият той беше с кънки и лично представяше изпълненията на участниците. А олимпийският шампион при мъжете от 2002 г. Алексей Ягудин (36 г.), съпругата му Татяна Тотмянина (34 г.) и партньорът й Максим Маринин (39 г.), олимпийски шампиони от 2006 г. при спортните двойки, златните медалисти от същото състезание, но при танците Татяна Навка (40 г.) и Роман Костомаров (39 г.), световните първенци при спортните двойки Мария Петрова (38 г.) и Алексей Тихонов (44 г.), медалистите от големи състезания при танците Маргарита Дробязко (44 г.) и Повилас Ванагас (45 г.) от Литва и други страхотни вълшебници на леда оставяха без дъх публиката.

“Преди 20 г. на европейското в София дебютирах на голямо състезание (б.а. - шесто място) и се радвам, че пак съм тук”, каза Ягудин, един от петимата от шоуто, включително Авербух, играли тогава пред българска публика. В първата част участниците имаха индивидуални изяви, а във втората пренесоха публиката в приказен свят с темата “Любимите филми за най-ценното в живота” и показаха спортна и артистична форма, достойни и за съвременните големи състезания.

“Ще се върнем”, обеща Авербух на зрителите, аплодиращи на крака и невярващи, че шоуто е приключило.

Организатор на спектакъла бе “Жокер медия”, а представлението бе под патронажа на спортния министър Красен Кралев и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Има голяма вероятност следващото шоу с големите шампиони и композициите на Авербух в София да е през 2017 г. За тогава е планирано световно турне на спектакъла, което трябва да започне от лондонския стадион “Уембли”. Датите обаче все още не са уточнени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес