Студент издал полицаите наркоразпространители, карали го да набира дилърки и проститутки

Двамата полицаи, които бяха задържани заради участие в схема за наркоразпространение са предадени от студент, който е задържан в 7-мо РПУ незаконно.Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Както "Труд" писа, по-рано днес главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че задържаните служители на СДВР са имали действителна роля в наркоразпространението. Двамата са били служители в "Охранителна полиция", като единият е работил в столичното метро, а другият е от 7 Районно управление.

Досъдебното производство започнало след сигнал от студент през февруари. Той казал, че полицаи го изнудват, като го карали да извършва престъпления. Започнало разследване за подкупи. Но в последствие станало ясно, че няколко полицаи се занимавали с търговия на наркотици.

Подслушвали са ги и са ги следили около 1 месец. 24-годишният Милев заплашвал студента, че ако не му плаща по 300 лева на месец, ще му съсипе живота. У студента имало 337 лева. Полицаите взели 330 от тях и поискали още 670 (до 1000 лева), за да го пуснат. Никъде в прокуратурата няма данни за този арест, каза Арнаудова. Така студентът започнал да му дава пари, а полицейският служител му дал информация кога има акции и в кои коли се возят оперативните полицаи.

После го свързал с колегата си Николай Апостолов, който работил в метрото. Апостолов заповядал на студента да направи организация за разпространение на дрога в центъра на София. Представил се е за важен играч в подземния свят, който е работил за Златко Баретата и Митьо Очите. Когато обаче му поставил задача да търси момиче-наркодилъри, които да работят и като проститутки, студентът подал сигнал в отдел "Вътрешна сигурност" към МВР и така корумпираните полицаи попаднали в разследването, което приключи с ареста им снощи.

Вчера студентът и Апостолов се срещнали в "Бъкстон", за да им се отчете с 300 лева. Парите били белязани. Първоначалната уговорка била за по-малко пари (270 лева), за това и полицаят влязъл в магазин, за да развали пари и да върне ресто на младежа. В този момент Апостолов е задържан, като не се е съпротивлявал.

При ареста на Божидар Милев обаче имало изстрели. Той ползвал оръжие срещу колегите си със служебното си оръжие. Това станало, когато бягал. Извикал "Аз съм полицай" и стрелял. При преследването двама полицаи са с травми, но ранени от стрелбата няма.

И двамата полицаи са в ареста в момента. Прокуратурата ще иска постоянния им арест. Милев ще бъде обвинен за подкупи, при използване на служебно положение и изнудване, а Апостолов за разпространение на наркотици.

Заместник-директорът на Вътрешна сигурност в МВР Павлин Коджахристов призова при казуси с корупция от страна на полицаи да се подават сигнали срещу тях.

Главният секретар на МВР и директорът на столичната полиция комисар Младен Маринов обявиха, че ръководството на полицията ще бъде безкомпромисно към всички полицейски служители, за които има сигнали, че участват в престъпни дейности. Маринов уточни, че познава двамата служители по физиономия, но има 6000 подчинени и не може да познава всички.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини