Килия за пиян пътен джигит с 6 присъди, убил 78-годишна жена

В следствената килия остава 36-годишният пътен джигит с отнета книжка Николай Найденов, който прегази до смърт 78-годишна жена в Хасково и избяга с БМВ-то си от мястото на произшествието. Това реши в четвъртък Окръжният съд.

Както вече "Труд" писа, възрастната продавачка на цветя бе пометена от автомобила край стария гробищен парк, а Найденов дори не спрял и се скрил във вилата си. Когато го издирили, Николай отричал да е шофирал и се легитимирал пред полицаите с личната карта на сина си. Разследващите разполагат със записи от камери, от които се виждало как БМВ удря жената на улицата, както и със свидетелски показания, че цяла вечер се е наливал с алкохол преди произшествието.

"Найденов бе открит близо 6 часа и половина след инцидента. Иззетата от него кръвна проба отчете 0,86 промила алкохол в кръвта", съобщи прокурорът Делчо Лавчев. "Това означава, че към момента на инцидента лицето е било с над 1,92 промила", изчислиха експерти.

"Искам по-лека мярка за неотклонение, защото имам 30 крави за гледане", обърна се 36-годишният хасковлия към Темида.

"Поведението на обвиняемия е изключително дръзко и в случая се налага Найденов да остане в следствената килия. Не става въпрос за обосновано предположение дали лицето ще се укрие, а за такова, че може да извърши друго престъпление", мотивира се съдия Стратимир Димитров.

Николай е с отнета шофьорска книжка от 2014 г. Осъждан е 6 пъти, като в последните три случая преди прегазването на пенсионерката е карал с 2,4, 2,3, 2,09 промила. в досието му фигурират и 13 акта за такива нарушения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право