Езикът на тялото - огледало на същността

3. За да придадете елегантност и класа на присъствието си, трябва да изпънете тялото колкото може по-дълго - както краката, така и торса. Представете си, че някой ви държи за главата и ви дърпа нагоре. Елегантността придава самоувереност и ни прави по-атрактивни.

Хен Лизра разкрива тайните на успешната комуникация

Хен Лизра е световно признат експерт в изкуството на съблазняването. Тя е професионален треньор по кубински танци, лайф-коуч и автор на бестселъра „Моята съблазнителна Куба“. Курсовете й „Изкуството на привличането“ (The Art of Allure and Human Connection), с които обикаля света, са запълнени години напред, а TED лекцията й има над 5 милиона гледания и продължават да растат. В поредица от статии Хен ще разкаже специално за читателите на „Труд“ тайните на привличането. Всеки първи понеделник от месеца ще имате възможност да четете какви са световните тенденциите в поведенията, които привличат положителните събития в личния и професионалния ви живот. Може да се свържете с Хен чрез някоя от страниците й в Интернет или чрез имейла на редакцията. (Разкажете за вашия опит и задайте вашите въпроси към Хен на [email protected])

Пристигам на салса-парти със секси обувки на висок ток и рокля, която подчертава всички извивки на тялото ми. В Хавана животът ми се усмихва и аз отвръщам на усмивката. Приближавам се до масата, запазена за школата по танци, а всички треньори и наши клиенти са вече там. Около нас има хиляди кубинци и туристи. Музиката започва да звучи и хората стават и се впускат в страстни танци с чувствена и интригуваща закачливост.

Ерик, един от новите учители в нашата школа, се приближава към мен и пита дали искам да танцувам. Аз кимвам. Той ми подава нежната си ръка и ме гледа така, сякаш съм принцеса. Ласкаво ме придърпва към дансинга. Не мога да се въздържа и тялото ми естествено отговаря с женствена, секси походка. В Куба това се нарича

зов за внимание

Това е специфична походка, изпълнена с елегантност, намерение, ритъм и закачливост. Това са и четирите елемента на класическо привличане, което обаче не изглежда евтино. Всеки от тези четири елемента е изкуство сам по себе си и може да бъде усвоен и усъвършенстван във всеки етап от живота. Това е форма на изкуство, която за съжаление, бавно изчезва от съвременния ни свят.

Езикът на тялото ни казва много повече от колкото осъзнаваме. Когато започнем да изказваме мислите си чрез движения и допир, можем да създадем една нова реалност, за добро или за лошо. Това е вярно за личния и професионалния ни живот и е много важно да се научим да владеем тази сила, защото тя афектира успеха ни във всички сфери на живота.

Начинът, по които се движим, е начинът, по който живеем

Тялото е огледало на душата. То отразява как се чувстваме във всеки един момент. Когато сме притеснени, стресирани - тялото ни се стяга. Когато сме влюбени - то се отпуска. Гръдният кош винаги носи в себе си много задържани емоции. Деликатен жест с ръце може да ни каже много за човека и неговата способност да преживява и показва уязвимост. Всяка част на тялото и всяко движение ни казват по нещо за това, което се случва в нас. Това ни помага да развием по-добра осъзнатост и по—дълбока връзка с хората около нас. В работата с клиенти това се нарича соматичен тренинг - тренинг чрез тялото - защото начинът, по който се движим, е начинът по който живеем. Когато променим начина, по който се движим, променяме и начина, по който живеем.

Направихме света много агресивен

Изглежда, че този поглед, който кара жената да се чувства като принцеса, е изчезнал от днешния, крайно осъдителен, свят. Както е изчезнал и уязвимия и чувствен поглед на жената. Светът на рекламата ни тласка към суета и ни кара да се чувстваме сякаш нашите тела не са достатъчни такива, каквито са. Прекалено сме заети с това, което ни липсва и с несъвършенствата ни, вместо да се фокусираме върху това да караме другите да се чувстват уникални и разкошни.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Силата да обичаш себе си
Парадоксът на дигиталната връзка

Направихме света много агресивен. Направихме го свят, в който не се чувстваме достатъчно безопасно, за да се отпуснем и да бъдем автентични. Загубили сме връзка с някои много важни неща, които засягат нашето вътрешно щастие. Постигането на щастие е много по-просто, отколкото изглежда.

Ако искаме да постигнем това, трябва да се върнем към елементите, които сме изгубили, които са от решаващо значение за нашето щастие. Куба ме научи на много неща през последните десет години, защото когато няма материал отвън, това, което остава е вътре - любовта към себе си, това да принадлежиш към общност, да имаш по-дълбока връзка със семейството и приятелите си, да бъдеш солидарен - ценности, които придават смисъл на живота и не могат да бъдат заменени от нищо външно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл