Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 19 078 млн. лева

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 19,078 млн. лева, съобщават от правителствената информационна служба.

15 млн. лв. от тях отиват в бюджета на Столична община за финансиране изграждането на Линия 3 на метрото от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“ с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция.

400 хил. лв. влизат в бюджета на съдебната власт за Прокуратурата на Република България за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

250 хил. лв. ще са необходими на Администрацията на президента за частично покриване на дължимите разходи към „Авиоотряд“ 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.

Увеличава се вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

Община Девин и Община Доспат също ще получат средства по бюджетите си.

Девин получава 2,46 млн. лв. за реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.

За община Доспат се предвиждат 962 хил. лв. за ремонт на СОУ „Димитър Благоев“, което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес