Бонуси за май и юни за всички във ВМЗ-Сопот

Работниците и служителите във ВМЗ-Сопот ще получат допълнително материално стимулиране (ДМС) съгласно одобрена от Съвета на директорите система, съобщи инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на държавната оръжейница.

Първоначално бонусите ще бъдат изплатени за месеците май и юни заедно със заплатите. След края на първото шестмесечие на 2016 г. ще се изготви анализ на фактическите резултати и директорският борд ще реши как тя да продължи да действа.

"ДМС ще бъде обвързано с процентното изпълнение на трудовите норми в двата основни производствени завода - Монтажен и Механичен. Бонусите ще зависят и от индивидуалното трудово представяне на всеки работник и служител", поясни инж. Иван Гецов. Той допълни, че основната цел на бонусната система е повишаване доходите на персонала във ВМЗ-Сопот.

Работниците и служителите в държавното дружество получиха в навечерието на Коледа тринадесета заплата за 2015 г., след като преди това от 2013 г. в оръжейницата не бяха изплащани никакви надбавки.

За Великден директорският борд също е взел решение да зарадва своите работници и служители с по една премия от 462 лв., какъвто е размерът на минималната работна заплата в дружеството.

В момента във ВМЗ работят над 3200 души, като за последните 6 месеца новоназначените са над 700. За всички е осигурен безплатен транспорт и достъпно столово хранене, а за първи път от години насам през тази зима персоналът във ВМЗ получил и топло работно облекло.

Печалбата на ВМЗ за 2015 г. е нараснала многократно спрямо предходната й 2014 г., производствената програма на дружеството пък е обезпечена с договори до лятото на 2018 г., похвалиха се още от оръжейницата в Сопот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес