На 21 ноември 2018 да почерпят

България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Десислава Танева: Близо 10% от агнешкото месо в търговската мрежа е дълбоко замразено новозеландско

Близо 10% от агнешкото месо в търговската мрежа е дълбоко замразено новозеландско, коментира министърът на земеделието Десислава Танева, цитирана от БНР. Тя допълни, че с новия Закон за храните, търговците ще бъдат задължени да излагат на отделен щанд замразени и третирани продукти.

Според председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов българското агнешко ще е най-скъпо на пазара, но с най-високо качество. „Румънското агнешко сигурно ще е с 2 или 3 лв. по-евтино от българското и е с много по-различен вкус. Породите животни са по-различни от нашите, дава се много концентриран фураж, който също променя вкусовите качества на месото. Другото месо, което може да се появи – това е новозеландско месо, то сигурно ще бъде много по-евтино, но то е дълбоко замразено“, допълва той.

Тази година по Великден ще можем различаваме вносно от българско по цената и ако търговеца реши да ни представи документи за произход на месото, а за следващия ще има нов закон, според който „месата ще бъдат разделени на такива, които наистина са пресни, и такива, които са манипулирани.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.