Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Десислава Танева: Близо 10% от агнешкото месо в търговската мрежа е дълбоко замразено новозеландско

Близо 10% от агнешкото месо в търговската мрежа е дълбоко замразено новозеландско, коментира министърът на земеделието Десислава Танева, цитирана от БНР. Тя допълни, че с новия Закон за храните, търговците ще бъдат задължени да излагат на отделен щанд замразени и третирани продукти.

Според председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов българското агнешко ще е най-скъпо на пазара, но с най-високо качество. „Румънското агнешко сигурно ще е с 2 или 3 лв. по-евтино от българското и е с много по-различен вкус. Породите животни са по-различни от нашите, дава се много концентриран фураж, който също променя вкусовите качества на месото. Другото месо, което може да се появи – това е новозеландско месо, то сигурно ще бъде много по-евтино, но то е дълбоко замразено“, допълва той.

Тази година по Великден ще можем различаваме вносно от българско по цената и ако търговеца реши да ни представи документи за произход на месото, а за следващия ще има нов закон, според който „месата ще бъдат разделени на такива, които наистина са пресни, и такива, които са манипулирани.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.