Путин за Великден: Църквата прави много за съхраняването на мира

Президентът на Русия Владимир Путин и премиерът на страната Дмитрий Медведев присъстваха на вечерното богослужение в храма "Христос Спасител" в Москва. До тях са съпругата на Медведев Светлана и столичният кмет Сергей Собянин. Снимка: Кремъл

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави православните християни и всички граждани на Русия, отбелязващи Светото Христово Възкресение, съобщиха от Кремъл.

"Великият празник Пасха събужда най-добрите чувства в сърцата на милиони вярващи, обединява ги около непреходните духовни ценности на православието, на многовековните исторически и културни традиции на нашия народ", казва Путин в поздравлението си.

"И, разбира се, на този празничен ден отбелязвам огромната съзидателна роля на руската православна църква в областта на просвещението и благотворителността, укрепването на нравствените ценности на обществото и възпитанието на подрастващото поколение", пише още руският президент.

"Църквата прави много за решаване на насъщните социални проблеми, за съхраняването на междунационалния и междурелигиозния мир. Тази работа заслужава дълбоко и искрено признание", акцентира руският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят