Георги Тодоров: Духът на Великдена е враг на света

Художникът Георги Тодоров заяви, че духът на Великдена е враг на света, предаде БНР. "Царството на Христос не е от този свят. Ако го мерим с мерките на този свят, ще направим най-голямата грешка. Ще направим подмяна", допълни той.

Георги Тодоров подчерта опасността, която крие подмяната на Христовия Великден с Великдена с яйца и козунаци или с каузи като „Българският Великден“.

"Патриотите подменят Христа с една национална кауза, която е преоблечен егоцентризъм. Национализмът е благовиден начин да кажем „Аз“, а Аз-ът е обратното на отношението ни към Бога. В момента, в който искаме да наложим своята воля, влизаме в порочната спирала на катастрофите. И се чудим защо сме такива атеисти."

До ден днешен се хващаме на въдицата, че нещо може да бъде над Христос – било родината, било егото, няма такова нещо, каза още художникът. По думите му, ежедневно предаваме Бог с малки малодушия и отстъпничества, като така вършим работата на Лукавия.

Богоубийството преди 2 хиляди години се превърна в победа на Христос над нас, заяви творецът.

"Въобразяваме си, че времената сега са по-трудни. Но Бог е винаги на една ръка разстояние. Няма времена, които да са неблагоприятни за Бога. Никакви времена, външни обстоятелства, дух на времето и пр. не могат да ни попречат да бъдем с Бога…"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини