Григор Димитров се разпадна на финала в Истанбул, в края на мача потроши ракетите си

Григор Димитров загуби с 7:6(5), 6:7(4), 0:6 срещу поставения под номер 87 в световната ранглиста Диего Шварцман в битка за титлата на турнира в Истанбул. 

Димитров и 23-годишният Шварцман не се бяха срещали в официален мач до момента. Аржентинецът нямаше купа в надпревара от ATP. Григор беше прекарал общо само пет часа на кортовете в Истанбул, а съперникът му над 10 в пътя си към финала. 

Нашенецът направи пробив още в третия гейм на мача, като успя да го затвърди при следващото си подаване. Високият само 170 см Шварцман започна да стига все по-бързо до подаванията на Григор, върна пробива и изравни резултата при 3:3. В следващия гейм нашенецът отново проби с красиво драйв-воле и точен смач от средата на полето. 

Пробивите в двубоя продължиха, след като при 4:3, Григор на практика подари гейма на съперника си след няколко изпратени в аут топки. В следващото разиграване българинът поведе с 5:4 при пети пореден пробив мача. Невъзможността някой от двамата да вземе подаването си продължи и така се стигна до тайбрек, в който Димитров затвори сета при 7:5.

Във втория сет Гришо започна много убедително и набързо поведе с 2:0 гейма. В средата на гейма обаче той се поддаде на напрежението и започна да праща много удари в аут. Шварцман, който сякаш беше изтощен от дългите разигравания, се опита да се върне в мача и доведе резултата до 5:3. При сервис на Димитров, аржентинецът проби за пореден път и стигна до 5:4.

При 5:5 нешенецът получи разтежение на бедрените мускули, ракетата му се скъса във важен момент и Шварцман поведе с 5:6. Хасковлията обаче проби за пореден път и вкара втория сет в тайбрек. Той отново показа, че има проблеми с бедрените мускули на левия крак, но продължи да играе. При 4:7 Шварцман затвори втория сет.

В началото на третия сет аржентинецът заигра с голяма мотивация и натисна Димитров, който показа дълбок спад в играта си. Шварцман набързо поведе с 0:3 гейма. Играта на Григор се разпадна тотално, а двубоят премина изцяло под контрола на аржентинския му съперник. При 0:5 нашенецът имаше възможност поне да се разпише в третия сет. При нова грешка, той за пети път скъса ракета. Когато отиде да я смени, Григор строши цялото си оборудване и стисна ръката на съдията. С тази проява на слаба психика и наказателен гейм завърши финалният мач в Истанбул.

На церемонията след двубоя Григор се извини за поведението си на корта и поздрави всички присъстващи на турнира в Истанбул. От публиката получи бурни овации. Диего Шварцман се нарадва на титлата за малко и отиде да отдъхне, понеже му предстоеше втори финал - на двойки. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт