ЕС удължи с година санкциите срещу Русия

Рафа Маркес влезе в триото на великите

Цветанов: Исканията на БСП за вот на недоверие са неоснователни

Комбайн подпали ечемик

Арестуваха пътник, напсувал контрольори в трамвай (ВИДЕО)

Мъж почина след нападение с брадва при семеен скандал

Феновете в Мексико предизвикаха земетресение

7000 пилета изпепелени при пожар във ферма

Спецсъдът допусна и граждански искове срещу Петър Москов (СНИМКИ)

Стоичков позна развоя, гледа в агитката

Протестиращите майки: Агенцията за хора с увреждания е куха

Българския Мадоф си освети руските връзки Криещият се в Белград фараон Цветан Василев командва хората си в България с бележки

Лозан Панов адвокатства на Десислава Иванчева

Красимир Балъков остава начело на ФК “Етър”

Незаконни са 32 обекта на плажовете в Слънчев бряг На Какао бийч всичко е с редовни документи

Нови групи в яслите на Бургас за 450 деца

Йорданка Ананиева

Нови групи ще бъдат разкрити в яслите на Бургас, за да бъдат приети 450 малчугана, които останаха извън класирането поради липса на места. Електронното записване приключи и 2590 бургазлийчета бяха записани в детските градини.

Сред 450- те извън списъците, са предимно деца в яслена възраст от комплекс “Меден рудник” и Централна градска част. Това съобщи пред Труд заместник кметът по образование Йорданка Ананиева.

Проблемът обаче ще бъде решен. Вече са взети мерки и в детски заведения в центъра и в комплекса ще бъдат открити допълнителни яслени групи. Освен това, във вече съществуващите, ще бъде завишен броя на децата, които сега са по 26. За да бъдат приети останалите, те ще станат по- големи, по 28- 30 малчугана, обясни заместник кметът Ананиева.

Родителите на приетите на първо класиране деца трябва да ги запишат най-късно до 13 май в детските заведения, в които са приети. Това става с подаване на декларация в детската градина, удостоверение за раждане на детето и документи, доказващи адресната регистрация и критерия за предимство, ако са ползвали такъв.

Община Бургас ще прави внезапни проверки на процедурата по записване на деца в детските заведения след първо класиране. Целта им ще бъде да се провери спазват ли се правилата за прием и представени ли са всички необходими документи за записване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.