Нови групи в яслите на Бургас за 450 деца

Йорданка Ананиева

Нови групи ще бъдат разкрити в яслите на Бургас, за да бъдат приети 450 малчугана, които останаха извън класирането поради липса на места. Електронното записване приключи и 2590 бургазлийчета бяха записани в детските градини.

Сред 450- те извън списъците, са предимно деца в яслена възраст от комплекс "Меден рудник" и Централна градска част. Това съобщи пред Труд заместник кметът по образование Йорданка Ананиева.

Проблемът обаче ще бъде решен. Вече са взети мерки и в детски заведения в центъра и в комплекса ще бъдат открити допълнителни яслени групи. Освен това, във вече съществуващите, ще бъде завишен броя на децата, които сега са по 26. За да бъдат приети останалите, те ще станат по- големи, по 28- 30 малчугана, обясни заместник кметът Ананиева.

Родителите на приетите на първо класиране деца трябва да ги запишат най-късно до 13 май в детските заведения, в които са приети. Това става с подаване на декларация в детската градина, удостоверение за раждане на детето и документи, доказващи адресната регистрация и критерия за предимство, ако са ползвали такъв.

Община Бургас ще прави внезапни проверки на процедурата по записване на деца в детските заведения след първо класиране. Целта им ще бъде да се провери спазват ли се правилата за прием и представени ли са всички необходими документи за записване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони