Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

400 деца и юноши участват във фестивала “Малкият принц” в Търново

Над 400 деца ще участват във фестивала “Малкият принц” във Велико Търново. От 5 до 8 май болярският град става столица на детско-юношеското театрално изкуство. Над 45 театрални колектива са заявили желание за участие във фестивала. Селектирани са 28 според творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Предимство за участие имат институции, представящи двете възрастови групи, както и носители на награди от други фестивали.

Така през четирите фестивални дни търновци и гости на града ще могат да наблюдават артистичните изяви на стотици млади актьори от цяла България в 13 детски и 14 юношески спектакъла. Председател на журито, което ще оценява участниците, е режисьорът Николай Априлов. На 5 и 6 май ще се състезават 12 детски спектакълa. Награждаването е на 6 май след състезателния ден. На 7 и 8 май ще се състезават 14 юношески спектакъла, награждаването ще е на 8 май.

През 2015г. онлайн платформа за борба с дискриминацията, представяна от Мимо Гарсия, изяви желание да връчи награда “Творец против дискриминацията” и спонсорира домейна и хостинга на сайта на фестивала. И тази година платформата връчва парична награда, грамота и плакет.

Общият награден фонд от 2720 лв. е осигурен от Община Велико Търново. Всички участници във фестивала ще получат персонални подаръци от кметството и читалище “Извор” от великотърновското село Самоводене, по чиято инициатива възниква фестивалът. Той има за цел да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от страната. Детският театър черпи сили и вдъхновение от съхранените български национални традиции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете