Съдят жена, убила бащата на децата си

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 22-годишната Венета А., която уби с нож в сърцето бащата на децата си Севдалин /23г./. Кървавата драма стана в края на месец май м.г. в къщата им в шуменското село Салманово. Венета вече е пусната под домашен арест и очаква насрочване на делото срещу нея.

Тя и съпругът й имали две дъщери на 2 и 3 г., но съвместният им живот бил белязан с раздели и събирания. Във фаталния ден Венета посрещнала Севдалин от работа. Вечерта решила да излезе с приятелки, въпреки неодобрението на съпруга си. Той взел по-малката им дъщеря и отишъл в дома на свидетелка, с която Венета щяла да излиза.

Пред познатите им тя започнала да го рита, скарали се и за пари. Когато се прибрала в дома им, Венета заварила мъжа си и майка й да си говорят. Възрастната жена се опитала да ги сдобри, после се прибрала в къщата си. Стари и млади живеели в общ двор. Няколко минути по-късно по-голямата дъщеря извикала баба си, заради бурен родителски скандал.

Зад къщата майката на Венета видяла дъщеря си на земята, повалена от Севдалин, успяла да ги разтърве. Прибрала дъщеря си в къщата. В този момент Севдалин влязъл в стаята. Насочил се към жена си и въпреки опитите на майка й да го спре, мъжът застанал над Венета. В следващия момент започнал внезапно да отстъпва назад, а в показанията си майката на Венета обяснила, че не е видяла кога дъщеря й е взела кухненския нож, с който е намушкала мъжа си.

Дошлият медицински екип констатирал смъртта на Севдалин, а срещу Венета било образувано досъдебно производство за умишленото убийство. Смъртта настъпила от остра кръвозагуба от прободно-порезно нараняване в сърцето.
След убийството селската мълва разнасяше, че майка и дъщеря опитали да прикрият убийството. Двете деца бяха изведени от дома на майката убийца, докато тя беше в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право