Собственици на веган ресторант похапват телешко и хамбургери

снимка: pixabay.com

Известният веган ресторант "Cafe Gratitude" в Калифорния, редовно посещаван от знаменитости, е под обстрел, а собствениците му получават дори смъртни заплахи, след като миналата седмица бе разкрито, че отглеждат животни и се хранят с месото им в личната си ферма до Сан Франциско, пише The Guardian.

Матю и Терсес Енгълхарт, които отварят първия от веригата веган ресторанти Cafe Gratitude през 2004 г., с който печелят клиенти като Гуинет Полтроу, Бионсе и Саша Барон Коен, са в епицентъра на необичаен скандал. Те развъждат животни с цел консумация, на територията на фермата им "Be Love" във Вакавил, Калифорния, и настояват, че това е техен личен избор, взет в уединението на собствения им дом.

"Започнахме да изучаваме околната среда, и видяхме, че природата не може да съществува без животни", казва Матю Енгълхарт пред Hollywood Reporter миналата седмица, след като природозащитници изваждат наяве снимки от сайта на фермата от 2015 г., на които се виждат хладилник, пълен с телешко, буркани с животинска мазнина, и самият Матю, уловен в момент, в който се наслаждава на хамбургер. В сайта са публикувани и обяснения за техния "преход" към месоядството след близо 40 години вегетарианство.

"Хората са озверели", твърди Матю, след като защитници на правата на животните са се събрали да протестират пред ресторантите им, издигнали плакати с призиви, че "никое животно не е благодарно за смъртта си*", основали са също страница във Фейсбук, целяща бойкотирането на веригата Cafe Gratitude, и публикуват отрицателни ревюта в популярната платформа Yelp, в която потребителите оценяват заведенията, които посещават.

"Кравите се жертват за човечеството, но това е тяхната роля в плана на Бог - храна за хищниците", споделя още Матю в изявление, касаещо решението им със съпругата му.

*препратка към името на веригата ресторанти - от англ. Gratitude - "благодарност"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл