Кралев: Женският бокс ни е приоритет

„Развитието на женския бокс е приоритет в политиката на министерството - категоричен бе Красен Кралев. - В този спорт България е една от най-силните държави в света и от първенството на планетата в Казахстан очаквам медал от всяка една наша състезателка.”
В подкрепа на думите си министърът обяви, че със съдействието на държавното ведомство родната федерация вече има финансовата подкрепа на банкова институция.
В Астана 5 наши състезателки ще атакуват медалите. А първите 4 ще вземат и квоти за олимпиадата в Рио. До момента виза има само световната шампионка Станимира Петрова (51 кг), която в Казахстан ще е амбицирана да спечели злато. Българката е и официален посланик на световния женски бокс, тя бе избрана и за лице на финансовата институция, подкрепяща федерацията ни.
„Сигурен съм, че това ще бъде отличен пример за сътрудничество между бизнеса и спорта”, каза още министърът.


Тимът ни тръгна на 9 май, а боевете са от 19 до 27 май. Преди това националките ще имат лагер в Казахстан с представителки на още 21 чужди отбора.
„Вече усещаме уважение към българския бокс и очаквам, че всяка една от петте състезателки ще се върне с медал от световното”, каза кубинският треньор на отбора Хоел Арате.


Същевременно Кубрат Пулев с тренировки в Хамбург отбеляза 35-ия си рожден ден. В събота той ще се бие за европейската титла в тежка категория на профибокса с Дерек Чисора, състезаващ се под британски флаг. „Най-големият подарък ще си поднеса след два дни, като победя Чисора”, обяви Кобрата.
В социалната мрежа Пулев получи десетки поздравления от свои фенове, както и от немския си клуб „Зауерланд”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт