Президентската лимузина се завръща

Най-големият и луксозен модел Citroen не се продава в Европа от 2012 г. насам, но възкръсна неочаквано на изложението в Пекин. До края на годината на китайският пазар ще бъде пуснато ново издание на лимузината С6, която служеше като официален автомобил на бившите държавни глави на Франция - Жак Ширак и Никола Саркози, и превозваше не само тях, но и всички гостуващи политици на Елисейския дворец.

Новият модел С6 ще се произвежда в китайския завод на Citroen в джойнтвенчър с местната автомобилна компания Dongfeng. Френската марка има силни позиции в най-многолюдната държава и възнамерява да ги затвърди с лансирането на втората генерация С6. На външен вид тя се различава сериозно от предишното поколение, а на дължина достига почти 5 метра. Междуосието на модулната платформа EMP2 е увеличено до 2,90 м (с 11,5 см от най-дългия си вариант в С4 Picasso), за да бъдат разглезени китайците с много просторна пътническа кабина. Широчината на автомобила е 1,84 м без големите странични огледала, височината е 1,47 м. Към момента липсват технически данни за задвижващите системи.

Голям панорамен люк на покрива, висококачествен кожен салон, четиризонов климатроник, интериорни декорации от дърво и полиран алуминий са част от глезотиите за претенциозните китайски потребители. Пред водача се намира табло с 12-инчов комбиниран дигитален и аналогов инструмент за управление. Друг монитор с диаметър 8 инча на централната конзола служи за работа с многобройните електронни системи. Кокпитът е изчистен от бутони и създава усещане за високи технологии

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили