Валери Симеонов: Добре би било в България да има по-засилено присъствие на патрули от въоръжени специализирани части

"Добре би било в България да има по-засилено присъствие в градовете на патрули от въоръжени специализирани части", коментира пред "Фокус" Валери Симеонов, председател на НФСБ.

Според него това би накарало гражданите да се чувстват по-сигурни и по-защитени от евентуални терористични заплахи. „Лично съм препоръчал и на министъра на вътрешните работи, както и на заместниците от министерството, да засилят малко присъствието на въоръжени лица, и то въоръжени с автоматични оръжия, в центровете на големите градове. Повярвайте ми, това ще дава доста голяма степен сигурност на българските граждани, защото съм го виждал в Париж, в Страсбург, в Брюксел“, посочи Симеонов.

„В момента навсякъде патрулират по двойки млади, снажни едри момчета, със съответните униформи, с автоматично оръжие, подготвени да реагират на всичко. Това успокоява хората, защото виждате, че страховете са големи, особено в България, в която народопсихологията ни, за съжаление, е изградена върху едни непрекъснати страхове и несигурност. Така че е хубаво да има и в България повече присъствие на въоръжени представители на специализираните части“, каза председателят на НФСБ.

По отношение на предложението за забрана на бурките, Валери Симеонов коментира, че е в ръцете на изпълнителните и местните власти да упражняват контрол върху изпълнението и спазването на забраната.

Коментари

Задължително поле