Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Валери Симеонов: Добре би било в България да има по-засилено присъствие на патрули от въоръжени специализирани части

„Добре би било в България да има по-засилено присъствие в градовете на патрули от въоръжени специализирани части“, коментира пред „Фокус“ Валери Симеонов, председател на НФСБ.

Според него това би накарало гражданите да се чувстват по-сигурни и по-защитени от евентуални терористични заплахи. „Лично съм препоръчал и на министъра на вътрешните работи, както и на заместниците от министерството, да засилят малко присъствието на въоръжени лица, и то въоръжени с автоматични оръжия, в центровете на големите градове. Повярвайте ми, това ще дава доста голяма степен сигурност на българските граждани, защото съм го виждал в Париж, в Страсбург, в Брюксел“, посочи Симеонов.

„В момента навсякъде патрулират по двойки млади, снажни едри момчета, със съответните униформи, с автоматично оръжие, подготвени да реагират на всичко. Това успокоява хората, защото виждате, че страховете са големи, особено в България, в която народопсихологията ни, за съжаление, е изградена върху едни непрекъснати страхове и несигурност. Така че е хубаво да има и в България повече присъствие на въоръжени представители на специализираните части“, каза председателят на НФСБ.

По отношение на предложението за забрана на бурките, Валери Симеонов коментира, че е в ръцете на изпълнителните и местните власти да упражняват контрол върху изпълнението и спазването на забраната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.