Наркопласьор палил коли, за да мъсти на полицията

Полицаи от Берковица разкриха и задържаха апаш, хвърлил в страх предбалканския град със серия палежи на автомобили. Криминално проявеният мъж пласирал наркотици и подпалвал коли, за да отмъщава наслужителите на МВР за акциите срещу него.

Пожарите лумнали в града под връх Ком по време на Великденските празници. В неделя час и половина лед полунощ Даниел Б. /30 г./ запалил лек автомобил "Пежо Партнер"; на улица в Берковица, почти по същото време хвърлил клечка кибрит и на мотоциклет „Иж Юпитер 5” на друга улица, а призори опожарил и товарен автомобил „Уаз 3303”.

Преди да подхване огнената серия пласьорът счупил регистрационна табела на автомобил „Алфа Ромео 155” и чистачка и регистрационна табела на „Хонда Сивик”. Предишната нощ – на 30 април, апашът пък откраднал мотоциклет „Хонда ЦБР 900” , потрошил го и го изгорил.

Части от мотора са намерени край завод „Ком” и в частен дом. При обиск в дома на пласьора полицаите са открили 10,34 г канабис. Даниел Б. е задържан многократно за разпространение на дрога.

Само от началото на годината досега криминалистите в Берковица са разкрили 25 случая, свързани с продажбата на наркотици.

Даниел Б. е бил разгневен за ударите срещу него и хората му и е започнал палежите като отмъщение и с надеждата, че пожарите ще създадат допълнителна работа на пазители на реда, за да го оставят на мира, коментираха криминалисти.

За палежите, намерената дрога, кражбите и вандалствата са образувани досъдебни производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право