Старчетата от "Юрая Хийп" взривиха "Колодрума" в Пловдив с вечните си хитове

Рокаджии от цяла България, Чехия, Испания и Южна Корея куфееха и пееха заедно с легендите

Старчетата от легендарната английска хард рок банда "Юрая Хийп" ("Uriah Heep") взривиха с вечните си хитове своите почитатели в многофункционалната зала "Колодрума" в Пловдив по време на двучасовия си концерт в сряда вечерта в града под тепетата.

Близо 4000 рокаджии и метъли от 3-4 поколения пееха и танцуваха близо 2 часа заедно с вокала Бърни Шоу, съоснователя на "Uriah Heep" през 1969 г. и законен собственик на името на групата Мик Бокс, пианиста Фил Ланзън, барабаниста Ръсел Гилбрук и бас китариста Дейвид Римър. Те пък се раздадоха на макс, докато изпълняваха своите емблематични евъргрийни от 70-те и 80-те години на 20-ия век и парчета от последния си албум The Outsider (2014 г.) като The Law, The Outsider, Can't take that away и One Minute, и демонстрираха младежка енергия, с която успяха да увлекат многобройната публика.

Сред зрителите имаше цели семейства, включващи баба, дядо, майка, баща и внуци, дошли в Пловдив специално за концерта на "Юрая Хийп" от София, Ловеч и Добрич, няколко приятелки на средна възраст от столицата на Чехия Прага, както и туристи от Южна Корея. Азиатците от Далечния Изток бяха безкрайно щастливи, че посещението им в един от най-древните градове на планетата е съвпаднало с гастрола на прочута рок и метъл банда като "Юрая Хийп", която могат да видят на живо срещу по-малко от 20 евро. Дългогодишната журналистка Десислава Хаджиева пък бе дошла за мегашоуто в родния Пловдив на музикалните си любимци от тийнейджърските си години от Испания, където живее със семейството си.

"Пловдив, отдавна очакваме тази среща. Затова нека да се забавляваме заедно", с тези думи вокалистът Бърни Шоу откри концерта, появявайки се на сцената с чаша натурален сок, докато феновете му отвърнаха с аплодисменти и с огромни чаши бира в ръцете си. Музикалната вакханалия започна с Gypsy, а сетлистът продължи с куп любими на милиони рокаджии по цял свят парчета като Look At Yourself, Stealin, Lady in Black.

Още с първите акорди на July Morning зрителите в залата изтрещяха и запяха заедно с Бърни, Мик и компания култовия хипарски химн. Мегашоуто в "Колодрума" завърши с Easy Livin', а за финал петимата от "Юрая Хийп" обещаха да се завърнат отново в Пловдив, от чиято красота останали силно впечатлени по време на разходката си из Стария град и центъра.

Освен в Пловдив Uriah Heep ще изнесат концерти у нас на 6 май от 21 часа в Каварна и на 7 май в "Булстрад Арена" в Русе, след което турнето им продължава из Холандия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес