Биячите от Раднево остават за постоянно в ареста

На 23-годишният Динко А., 39-годишният Калчо И., 21-годишният Антон И. и 20-годишният Стефан И., станали известни като биячите от Раднево, е определена постоянна мярка "задържане под стража" по искане на прокуратурата в Стара Загора, съобщи Би Ти Ви. Тримата са привлечени като обвиняеми за опит за убийство по хулигански подбуди.

Според съдията по делото, данните, които до момента са събрани сочат, че престъплението на четиримата обвиняеми е достатъчно сериозно и по-лека мярка за неотклонение не би била удачна, въпреки че от защитата поискаха такава. 

Адвокатът на биячите твърди, че групата на пострадалите първа е нападнала Стефан, който получил рани по ръцете, бил блъскан и ритан. Той отишъл в ромската махала и се върнал с подкрепление пред фитнес залата, където станало второто сбиване. Според защитата обаче и то било провокирано от тримата младежи и техни приятели.

Припомняме, че на 2 май в Раднево е възникнало спречкване между Стефан И. и пострадалият Г.Н., на 28 г., е установила прокуратурата. Причината за спора е била отнето предимство на пътя.

След спречкването Стефан отишъл да се оплаче на баща си Калчо, и събрал братовчедите си Динко и Антон, и групата отишла на саморазправа с Г.Н. и приятелите му. След като ги открили, имало преследване с кола, след което четиримата обвиняеми слезли от автомобилите, носейки бухалки, пръти и други предмети. Те налетяли на бой на Г.Н., 27-годишния Ж.Ж. и 28-годишния Ц.К.

На Г.Н. е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Ж.Ж. е бил прободен с нож в гърба, а Ц.К. е с наранявания по главата.

За тези хулигански подбуди има безспорни доказателства, информира Окръжната прокуратура.

Между 15 и 20 години или доживотен затвор се предвижда за престъплението, за което са повдигнати обвиниения на четиримата биячи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право