Левски изпуска Венци Христов

Ръководството на „Левски“ е на път да изпусне своя голмайстор Венцислав Христов. Авторът на 7 попадения за „сините“ все още не е получил предложение за нов договор, а настоящият му изтича през лятото. Нещо повече - от „Герена“ така и не са се възползвали от клауза за подновяване на контаркта, която е изтекла на 1 май.

Това допълнително улеснява представителите на няколко чуждестранни клуба, които следят ситуацията около българския национал.

От своя страна Христов даде да се разбере, че желанието му е да продължи да носи екипа на „сините“, където възроди кариерата си след несполучлив престой в хърватския „Риека“ и албанския „Шкендербеу“.

„Моето желание е да остана в „Левски“ - обяви нападателят на пресконференция по повод награждаването му за играч №1 на 31-ви кръг. - Аз съм абсолютно „за“ да се разберем и да продължим съвместната ни работа. Когато дойдох, направих компромиси и показах достатъчно уважение към клуба. Сега искам дългосрочен договор.“

Отговорът от „Герена“ по темата не закъсня: "Не е точно така и ще ви кажа защо - обясни треньорът Стойчо Стоев. - Опцията за продължаване на договора, който е с по-добри параметри за него, е 31 май, а не 1 май. Той се е объркал. Тя влиза автоматично и се надявам това да се случи. Чухме какво е казал и проверихме ние да не сме се объркали, но не сме."

Очаква се днес Христов отново да води атаката на „Левски“ при гостуването на „Монтана“ в 32-рия кръг от „А“ група.

Коментари

Задължително поле