Със 717 милиона за 19 дни: “Книга за джунглата” мачка в класациите по приходи

Приключенският кино епос “Книга за джунглата”, вдъхновен от литературните класики на Киплинг, вече официално е масивен финансов и критически хит. За 19 дни разпространение по кината, режисираният от Джон Фавро филм е инкасирал над 717 милиона долара. Рецензиите за суперпродукцията са бляскави и подпечатаха изключителното представяне на поредния успех на “Дисни”.

“Книга за джунглата” е комбинация между реално заснети кадри с 10-годишния Нийл Сети като Маугли и изцяло създадени на компютър животни и околна среда и ще споделя елементи (без да ги следва плътно) от класическата едноименна книга на Ръдиард Киплинг и обичаната анимация от 1967 г., съобщава сайтът operationkino.net. По-късно стана ясно, че историята споделя елементи и от игралния филм от 1994 г. с Джейсън Скот Лий, режисиран от Стивън Сомърс.

Освен Нийл Сети в ролите са още Скарлет Йохансон (питонът Ка), Идрис Елба (тигърът Шир Хан), Бен Кингсли (черната пантера Багира), Бил Мъри (мечокът Балу), Кристофър Уокън (орангутанът Крал Луи), Лупита Нионг’о (майката вълчица Ракша), Джанкарло Еспозито (водачът на вълчата глутница Акела) и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино