Младежи търсят Европейското съкровище в София

Младежи ще издирват Европейското съкровище в София. Това ще стане в Деня на Европа, 9 май. 10 отбора, съставени от ученици и студенти, ще се включат в приключенската игра под надслов „Намери европейското съкровище”, съобщиха от Европейски потребителски център България

Хаштагът на събитието е #treasurEU. То е организирано съвместно от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Европейския потребителски център България, Информационния център „Европа Директно”-София, Мрежата на европейските служби по заетостта - EURES и Комисията за защита на потребителите. Според правилата на играта всеки екип трябва да мине през 10 етапа, в които да докаже своите знания за ЕС, логическо мислене, а на моменти и физическа издръжливост. Отборът победител ще спечели парична награда.

Официалното откриване на Деня на Европа ще бъде на 9 май от 15 ч в Южния парк, Голяма поляна. Поканени са Красимир Киряков, зам.-министър на образованието, Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Димитър Маргаритов, Константин Райков и Константин Арабаджиев, членове на Комисията за защита на потребителите.

Организаторите на инициативата ще отворят информационен щанд, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини