Заря на "Лаута" за "Локо" (Пд) вместо за пета поредна титла на "Лудогорец"

Заря озари небето над стадион "Лаута" в Пловдив в събота вечерта, но тя не бе за петата поредна титла на "Лудогорец", а заради втората победа на "Локомотив" (Пд) над тима от Разград. С успеха си с 2:1 Мартин Камбуров и компания сложиха край на суперсерията от 15 поредни кръга и 187 дни без загуба на шампионите, чието първо поражение през този сезон бе отново на "Лаута", но с 0:2 на 2 ноември 2015 г. Тогава то доведе до уволнението на Едуард Ераносян и връщането начело на тима на Георги Дерменджиев, който не знаеше какво е загуба до гостуването си през уикенда в родния Пловдив.

Капитанът Мартин Камбуров вкара от фаул в 25-ата минута 15-ия си гол за сезона и 170-и в "А" група и вече е на 15 попадения зад почетния президент на "Локо" (Пд) Христо Бонев-Зума - четвърти във вечната класация на стрелците в родния елит. Емил Гъргоров-Бадема се разписа отново във вратата на "Лудогорец" за 2:0 в 34-ата минута, а Вандерсон оформи крайното 2:1 в 90-ата. Гостите играха цял час с 10 души, след като за 2 жълти картона бе изгонен бразилецът Джонатан Кафу.

"Стари сме били! Стари, стари, ама само ние победихме "Лудогорец" и то 2 пъти този сезон", коментира капитанът на "Локо" Мартин Камбуров. Той призна, че е дал дума на собственика Христо Крушарски, че бъдещето му е свързано с любимия черно-бял клуб и ще остане на "Лаута" не само през следващия сезон, но и до края на футболната си кариера. "С тези играчи, с които разполага "Локомотив", трябва да гледаме и се целим по-нагоре. Надявам се догодина да имаме по-високи цели", допълни Камбуров.

И той, и останалите с изтичащи договори играчи на "Лаута" ще преговарят за нови с президента Крушарски след завръщането му от Аржентина в края на месеца. "Трябва да ме искат в "Локомотив", за да остана, аз не мога сам да се предложа. Като се върне президентът, ще водим преговори за моето бъдеще, а и не само за моето, и ще видим какво ще се случи", коментира пък плеймейкърът Емил Гъргоров.

Старши треньорът Илиан Илиев иска да задържи Бадема в отбора си, както и всички основни играчи с изтичащи договори, но за него на дневен ред е предстоящото във вторник гостуване на "Левски" в София и сериозните кадрови проблеми за този мач. Аут заради натрупани пети жълти картони ще са дефанзивните халфове Мартин Райнов и Стефан Велев, десният бек Пламен Крумов още не може да се възстанови след комоциото от пловдивското дерби с "Ботев", а с разбита глава след сблъсъка с "Лудогорец" е централният защитник Кирил Котев. Но дори и без тези четирима основни футболисти тимът на "Локо" излиза на "Герена" за победа, която ще им донесе първата четирицифрена премия за 2016 г., обещана им от боса Крушарски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ