Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

И в Благоевград искат забрана на бурките

Георги Васев

И в Благоевград поискаха забрана за носене на бурки. В местния парламент бе внесено искане от общинския съветник на патриотите от ВМРО-БНД Георги Васев за изменение на наредбата за опазване на обществения ред като се включи нов раздел.

Той каза,че с включването на раздел “Опазване на обществения ред при дейността на религиозни общности” ще се регулират отношенията в тази сфера и ще се осъществява по сериозен контрол и съответно ще се гарантира спокойствието на благоевградчани. С въвеждането на регистър на вероизповеданията и с въвеждането на някои ограничения относно агитацията,ще се осигури възможност всеки гражданин на Благоевград да изповядва своите религиозни възгледи без да пречи на останалите членове на обществото. Целта на изменението и допълнението на наредбата е да се въведе ред и контрол при дейността на религиозните общности”.

Според Васев и ВМРО, за прилагането на измененията няма да е необходимо разходването на бюджетни средства. С приемането на допълнението ще се ограничи агресивното навлизане на различни религиозни течения,които не са регистрирани по надлежния ред и ще се осъществи по-сериозен контрол в дейността на регистрираните религиозни общности и вероизповедания.

В предложените от Васев нови промени прави впечатление Член 36, алинея 5, която гласи : „Забранява се носенето на облекло и аксесоари , покриващи лицето , както и всички други видове религиозно облекло и символи , които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в Република България . ” С това става ясно ,че и в Благоевград ще бъде забранено да се носят бурки и други подобни покривала за жените.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.