Задържаха шофьор, опитал да подкупи полицаи с 20 лв

31-годишен мъж от горнооряховското село Върбица е задържан за предлагане на подкуп на полицейски служители. Случаят се разиграл около 15,25 часа в неделя на ул. "Вичо Грънчаров" в железничарския град. Униформени спрели за проверка лек автомобил "БМВ", управляван от Я. Я., известен на полицията.

Водачът не предоставил на проверяващите свидетелство за управление на автомобил. Проверяващите установили, че той не притежава и валидно сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Я. Я. бил поканен до патрулния автомобил, за да му бъде съставен акт за установените нарушения. Тогава неизрядният шофьор през отворено стъкло на вратата пуснал две банкноти от по 10 лева, с цел да осуети изпълнението на служебните задължения на униформените.

Блюстителите на реда незабавно арестували мъжа за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Ден преди това пък Районният съд в Горна Оряховица е постановил задържане в структурните звена на МВР за срок от 12 денонощия за 55-годишен мъж, който вилнял срещу полицаи. Д. Б. от железничарския града е наказан за хулиганство. В събота около 10 часа на ул. "Цар Освободител" в Горна Оряховица той е извършил непристойна проява на обществено място като отправял неприлични жестове, обидни думи и псувни и дори оказал съпротива срещу орган на властта. Извършителят дръзнал да блъска и дърпа униформеното облекло на служители от РУ - Горна Оряховица, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение.

С деянието си Д. Б. е проявил неуважение към обществото, нарушавайки обществения ред и спокойствието на гражданите на обществено място. Той е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР и му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони