Астрономическата есен настъпва в 10:50 часа

Британският туроператор „Томас Кук“ обяви фалит

Сериалът „Чернобил“ спечели три награди „Еми“

Закритото депо за отпадъци в Дупница продължава да се самозапалва

Очаква се интензивен трафик по пътищата след почивните дни

Отцепен е районът, където се беше барикадирал мъж в „Овча купел“, търси се второ оръжие

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Патрулка катастрофира с цивилен автомобил докато преследва беглец

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Дадоха ход на делото за броене на бюлетини във Варна

Дарина Рачева проверява чувала с бюлетини

Емоционално и бурно като в изборен ден тръгна делото във Варненския административен съд за преброяване на гласовете за общински съветници в една секция след постановление на върховните магистрати по жалбите срещу резултатите от местния вот преди повече от шест месеца.

Почти бяха разпънати на кръст с въпроси от адвокатите на няколко политически сили председателят на 115 СИК в район „Приморски“ и неговата заместничка да си спомнят как са броили бюлетините и са писали протоколите.

В тази секция са гласували малко над 300 избиратели или 0.2% от общи 126 000 дали вота си в града за новия Общински съвет. Като очакванията от съдебния процес са, че едва ли ще обърне резултатите и ще доведе до касиране на изборите за местния парламент.

Любопитното от разгорещения казус, че всички съдии от ВАС са си дали отвод. Докладчикът съдия Дарина Рачева подчерта в залата, че единствена не си е направила отвод, изчела е 15 тома книжа за изборите и не е варненски избирател, а е гласувала в друго населено място.

От разпитите на свидетелите стана ясно, че след приключване на изборния ден от РИК са установили грешки и е трябвало да се попълни нов протокол за резултатите от гласуването в посочената секция, но само трима от общо 9 нейни членове са присъствали в Двореца на културата и спорта. Кой е фалшифицирал подписите на отсъстващите в секционната комисия след полунощ тогава тепърва ще се установява.

Само двама съдии са си направили отвод по делото, каза във връзка с публикацията в Труд онлайн председателката на Варненския административен съд Тинка Косева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.