Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

„Градски транспорт“ пое 100 % автобусните линии във Варна

Общинската фирма „Градски транспорт“ пое 100 % автобусните линии от понеделник във Варна. Това беше едно от условията по мега проекта „Интегриран градски транспорт“ на обща стойност 110 млн. евро, който трябва да приключи до 9 юли.

Затова ОБС още преди 9 месеца гласува да остане един-единствен градски превозвач, който да осъществява транспортната схема на града. Досега тя се реализираше съвместно и наполовина с частната фирма „Транстриумф Холдинг“АД.

Акционерното дружество с четвървековна история е първото в страната, получило легитимно право да оперира по линии от общинската транспортна схема, припомни в специалното си обръщение неговият изпълнителен директор Антраник Шакариян.

В най-силните си години компанията е давала работа на 1100 души и е била ангажирана с организацията и експлоатацията на над 200 автобуса за градски транспорт, над 30-за туристически и над 250 автомобила за таксиметрова дейност.. “ 25 години по-късно, „Транстриумф Холдинг“ АД слиза от сцената на обществените превози по причини, некореспондиращи с икономическите, но със самочувствието на компания, доказала, че транспортът може да е модерен, сигурен и ефективен“, се посочва още в обръщението.

В „Градски транспорт“ вече са подписали над 70 трудови договори с бивши служители на „Транстриумф Холдинг“, посочи за „Труд“ Жельо Алексиев, председател на борда на директорите на общинската фирма, като увери, че ще вземат още хора на работа.

Градският превозвач има автопарк със 150 автобуса, които са достатъчни да покрият цялата схема и да се движат по утвърдения график, увери още Алексиев. Само линия 409, която е до Златни пясъци и се води междуселищна, остава на „Делта кар“ и на „Транстриумф“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.