Бъдещи американски конгресмени и мениджъри посетиха пристанище Варна

Двадесет и трима студенти от Морската академия на Калифорния (California Maritime Academy) са посетили в понеделник Пристанище Варна, което на 18 май отбелязва 110 години от създаването си.

Възпитаниците на една от най-елитните морски академии в света са били запознати с дейността на най-голямото българско пристанище, а преди това са имали възможност да посетят Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Пред младежите, обучаващи се основно в пристанищен мениджмънт, мениджмънт във водния транспорт и политически науки, е била представена историята и дейността на пристанището, както и проектите за неговото развитие, съобщават от пресслужбата на порта.

Американските студенти са се впечатлили от приемане на пътнически кораби и района около Морска гара – Варна, както и и от ударния износ на зърнени товари, който се осъществява в момента през терминал Варна – Изток.

В българското пристанище възпитаниците на Морската академия на Калифорния са видели за първи път нагледно колаборацията между морския и железопътен транспорт при разтоварване на един от корабите в терминала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини